VARSTVO OSEBNIH PODATKOV

1. SPLOŠNO

Podjetje se zavezuje, da bo varovalo zaupnost osebnih podatkov in zasebnost uporabnikov spletne trgovine. Zbrane osebne podatke bo Podjetje uporabljalo izklju─Źno za opravljanje storitev, ki jih ponuja. Podjetje spo┼ítuje zaupnost osebnih podatkov in zasebnost uporabnikov spletne trgovine, zato bo storilo vse potrebno, da jih za┼í─Źiti pred kakr┼ínimikoli kr┼íitvami in zlorabami. Osebni podatki uporabnikov so eno izmed podro─Źij, kateremu podjetje posve─Źa izredno skrb in pozornost, saj se zaveda ob─Źutljive narave tega podro─Źja.

Posredovanje uporabnikovih osebnih podatkov podjetju je v dolo─Źenih primerih nujno, da lahko obdelovalec kot ponudnik izpolnjuje svoje pogodbene obveznosti do uporabnika. Ponudnik zbrane osebne podatke trajno varuje skladno z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (Uradni list RS, ┼ít. 94/07) (ZVOP-1), Zakonom o elektronskih komunikacijah (Uradni list RS, ┼ít. 109/12, 110/13, 40/14 ÔÇô ZIN-B, 54/14 ÔÇô odl. US, 81/15 in 40/17) in Splo┼íno uredbo o varstvu podatkov (angl. General Data Protection Regulation ÔÇô GDPR).

2. Uporaba osebnih podatkov

Podjetje za potrebe opravljanja storitev, ki jih ponuja, zbira, vodi, obdeluje in shranjuje naslednje uporabnikove podatke:

 • Ime in priimek
 • naslove za dostavo
 • firmo oz. naziv pravne osebe (─Źe je uporabnik pravna oseba)
 • dav─Źno ┼ítevilko pravne osebe (─Źe je uporabnik pravna oseba)
 • naslov elektronske po┼íte (uporabni┼íko ime)
 • geslo v ┼íifrirani obliki
 • kontaktno telefonsko ┼ítevilko
 • druge podatke, ki jih uporabnik prostovoljno vnese v obrazce v spletni trgovini
 • druge podatke, ki jih uporabnik prostovoljno doda naknadno v svojem profilu

Za pravilnost, popolnost in a┼żurnost podatkov, ki jih vnesejo uporabniki, podjetje ne odgovarja.
Podatkov ponudnik ne posreduje tretjim osebam, razen pogodbenim izvajalcem, s katerimi ima ponudnik sklenjeno pogodbo o varovanju osebnih podatkov in ki so pogodbeno zavezani k istim standardom varovanja osebnih podatkov kot ponudnik.
Ponudnik osebne podatke zbira z izrecno privolitvijo oz. soglasjem posameznikov. Soglasja hrani skupaj z njihovo vsebino in vsebino obrazca, s katerim so bila dobljena.
Zbirke osebnih podatkov ponudnik hrani na obmo─Źju Republike Slovenije ter jih ne izna┼ía v druge dr┼żave.

3. Namen uporabe

Osebni podatki, ki so pridobljeni preko spletne strani┬áWWW.FLUFFYMUFFIN.Si┬áza namen izvedbe spletnega nakupa, se uporabljajo izklju─Źno za potrebe izvedbe in dostave naro─Źila.

Soglasje k hrambi, obdelavi in posredovanju osebnih podatkov s sodelovanjem v nagradnih igrah ali naro─Źilu na novice preko elektronske po┼íte, uporabnik dovoljuje podjetju Nina Pintar s.p., obdelovanje in hranjenje posredovanih osebnih podatkov, skladno z Zakonom o varstvu osebnih podatkov. S podanim soglasjem uporabnik dovoljuje podjetju┬áNina Pintar s.p., da kot upravljavec zbirke osebnih┬ápodatkov obdeluje zbrane osebne podatke za namene vzor─Źenja, anketiranja in statisti─Źne obdelave podatkov, za ugotavljanje uporabe storitev, prilagajanje ponudbe in segmentacije, za raziskave trga, obve┼í─Źanje o ponudbi, novostih in ugodnostih, za po┼íiljanje novic preko elektronske po┼íte, telefonske ┼ítevilke in drugega oglasnega gradiva, obve┼í─Źanju uporabnikov o storitvah spletnega centra┬áWWW.FLUFFYMUFFIN.SI┬áin podjetja┬áNina Pintar s.p.,┬áter povezanih oseb in za druge oblike┬áuporabe posredovanih podatkov, v katere uporabnik spletne strani posebej privoli. Zbrani podatki ne bodo posredovani tretjim osebam.

Navedene podatke lahko podjetje┬áNina Pintar s.p., obdeluje za lastne potrebe do preklica┬áprivolitve z zahtevo za odstranitev osebnih podatkov iz baze, sicer pa le toliko ─Źasa, kolikor je nujno potrebno za dosego namena, zaradi katerega so bili podatki zbrani, tj. 10 let za registrirane uporabnike spletnega mesta┬á┬áWWW.FLUFFYMUFFIN.SI┬á10 mesecev za udele┼żence nagradnih iger, 10 let za zmagovalce nagradnih iger ter do odjave naro─Źnika na novice, oziroma dokler upravljavec ne preneha s svojo dejavnostjo na trgu. V ─Źasu upravljanja osebnih podatkov ima posameznik na zahtevo mo┼żnost vpogleda in a┼żuriranja podatkov v bazi podatkov.

4. Izvajanje politike zasebnosti

Podjetje ima, skladno z Zakonom o varovanju osebnih podatkov, varovanje osebnih podatkov urejeno s Pravilnikom o varovanju osebnih podatkov.
Vse pri podjetju redno ali honorarno zaposlene osebe, ki imajo dostop do osebnih in drugih podatkov uporabnikov, so seznanjene z dolo─Źili Pravilnika o varovanju osebnih podatkov in z dol┼żnostjo varovanja osebnih in drugih podatkov in so dol┼żne upo┼ítevati ta dolo─Źila o varovanju zaupnosti osebnih podatkov in zasebnosti uporabnikov spletne trgovine. Dol┼żnost varovanja osebnih in drugih podatkov velja ─Źasovno neomejeno, tudi po prenehanju razmerja s podjetjem.

Registrirani uporabniki lahko kadarkoli prenehajo uporabljati spletno trgovino in lahko prekli─Źejo svojo registracijo. To storijo tako, da s pisno izjavo sporo─Źijo preklic registracije. Pred podajo izjave o preklicu registracije mora uporabnik podjetju poravnati vse ┼íe neporavnane obveznosti iz naslova opravljenih nakupov v spletni trgovini. Podjetje bo zaupnost osebnih podatkov in zasebnost uporabnikov spletne trgovine v okviru te politike zasebnosti varovalo tudi v primeru preklica registracije.

5. Pravica do obve┼í─Źanja in izbrisa

Pravico imate do informacij o va┼íih osebnih podatkih, s katerimi razpolagamo, kot tudi pravico do izbrisa teh podatkov. ─îe imate vpra┼íanja glede izbrisa, predelave ali uporabe va┼íih podatkov, se obrnite na: [email protected] ali nam po┼íljite zahtevek po po┼íti.

Obvestila o stanju naro─Źila: Pridr┼żujemo si pravico, da vas na telefonsko ┼ítevilko, ki ste jo vpisali v postopku naro─Źila, preko sms sporo─Źila obvestimo, ko je va┼íe naro─Źilo odpremljeno in ─Źe artikli niso bili prevzeti od 3 do 5 dni. ─îe artikli niso bili prevzeti ve─Ź kot 5 dni, si pridr┼żujemo pravico klica na posredovano telefonsko ┼ítevilko, kot opomnik za prevzem artiklov. Kupce hkrati o stanju naro─Źila obve┼í─Źamo tudi preko elektronskega sporo─Źila.

Obvestila:┬áPo prijavi na obvestila bosta va┼íe ime, telefonska ┼ítevilka in elektronski naslov z va┼íim dovoljenjem uporabljena v promocijske namene, dokler se iz obve┼í─Źanja ne odjavite. Na prejemanje obvestil ste prijavljeni le, ─Źe je ob naro─Źilu obkljukano posebno polje, ki vam omogo─Źa prijavo na obvestila.

Iz baze prejemnikov obvestil se lahko kadarkoli odjavite s sporo─Źilom na [email protected] ali s klikom na povezavo ┬╗Odjavi tukaj┬ź na dnu promocijskih elektronskih sporo─Źil.

Vsak posameznik, katerega ponudnik zbira, hrani in obdeluje njegove osebne podatke, ima glede teh podatkov naslednje pravice:

 • Pravica do pozabe – v kolikor posameznik ne ┼żeli ve─Ź, da se njegovi osebni podatki, ki jih hrani in obdeluje obdelovalec obdelujejo in ob pogoju, da ni zakonitih razlogov za njihovo nadaljnjo hrambo, bo lahko od obdelovalca kadarkoli zahteva, da se njegovi podatki zbri┼íejo.
 • Pravica vedeti, kako dolgo se hranijo osebni podatki.
 • Pravica zahtevati popravek, izbris ali vlo┼żiti prito┼żbo.
 • Pravica do prenosljivosti – posameznik lahko, v kolikor to ┼żeli, lahko od obdelovalca zahteva, da mu zagotovi osebne podatke v zvezi z njim, ki jih je posredoval upravljavcu, v strukturirani, splo┼íno uporabljani in strojno berljivi obliki.
 • Pravica do pravnega sredstva in sankcije – posameznik ima pravico vlo┼żiti prito┼żbo pri nadzornem organu, pa tudi pravico do pravnih sredstev zoper odlo─Źitev nadzornega organa ali v primeru neukrepanja nadzornega organa, pravico do od┼íkodnine in odgovornosti.
 • Pravica ne biti podvr┼żen ukrepom, ki izhajajo zgolj iz profiliranja, analize ali predvidevanj z uporabo avtomatiziranih sredstev obdelave.
 • Pravica do umika soglasja – posameznik ima pravico do umika soglasja za nadaljnjo obdelavo osebnih podatkov, posebej v primeru neposrednega tr┼żenja

6. Postopek uveljavljanja pravic

Seznanjen sem, da lahko vse zgoraj navedene zahteve, ki se ti─Źejo uveljavljanja pravic v zvezi z osebnimi podatki, naslovim v pisni obliki na upravljavca, in sicer na elektronski naslov [email protected].
Seznanjen sem, da lahko upravljavec za potrebe zanesljive identifikacije v primeru uveljavljanja pravic v zvezi z osebnimi podatki od mene zahteva dodatne podatke, ukrepanje pa lahko zavrne le v primeru, da doka┼że, da me ne more zanesljivo identificirati.
Seznanjen sem, da mora upravljavec na mojo zahtevo, s katero uveljavljam svoje pravice v zvezi z zgoraj navedenimi osebnimi podatki, odgovoriti brez nepotrebnega odlašanja in najpozneje v enem mesecu od prejema zahteve.

Podjetje osebne podatke posameznika hrani do preklica soglasja za hranjenje in obdelavo podatkov posameznika. Uporabnik lahko prekli─Źe soglasje za prejemanje elektronskih sporo─Źil (kar stori s pisno zahtevo ponudniku na elektronski naslov [email protected]) ali zahteva, da podjetje njegove osebne podatke nemudoma u─Źinkovito in trajno izbri┼íe, tako da v celoti izbri┼íe uporabnikov uporabni┼íki profil pri ponudniku.

7. Dodatno

Podjetje je v skladu s predpisi, ki urejajo varstvo osebnih podatkov, zavezan k varovanju osebnih podatkov uporabnikov njegove spletne trgovine. Podjetje ne bo pod nobenim pogojem brez izrecnega dovoljenja uporabnika posredoval osebnih oz. drugih podatkov uporabnika tretji osebi oz. ne bo omogo─Źil tretji osebi, da vpogleda v osebne oz. druge podatke uporabnika, razen ─Źe bi to od njega zahtevale dr┼żavne oblasti, ─Źe je taka obveznost dolo─Źena v zakonu, ali v dobri veri, da je tako ukrepanje potrebno za postopke pred sodi┼í─Źi ali drugimi dr┼żavnimi organi ter za za┼í─Źito in uresni─Źevanje zakonitih interesov podjetja.

Vsi osebni in drugi podatki, ki jih bo uporabnik posredoval ob prijavi v spletno trgovino, kot tudi ob naro─Źilu nakupa izdelkov, vklju─Źno z vsebino naro─Źil, bodo varovani v skladu s predpisi, ki urejajo varstvo osebnih podatkov. Podjetje teh podatkov ne bo uporabilo v namen, ki bi kakorkoli ┼íkodoval uporabniku ali drugi vpleteni osebi. Podjetje podatkov uporabnikov ne bo uporabilo za po┼íiljanje promocijske elektronske po┼íte ali drugega neza┼żelenega promocijskega materiala, razen za po┼íiljanje tistih promocijskih obvestil, na katere se bo uporabnik naro─Źil oz. s katerimi bo izrecno sogla┼íal. Podjetje lahko podatke v anonimizirani sumarni obliki uporabi za namene statisti─Źnih analiz. Zaupnost osebnih in drugih podatkov uporabnikov ne bo kr┼íena v nobeni obliki.

Dostavni slu┼żbi bo podjetje zaupalo le potrebne podatke za dostavo v spletni trgovini kupljenih izdelkov (podatki o prejemniku, naslov za dostavo, telefonsko ┼ítevilko za obvestilo o dostavi paketa in/ali re┼íevanju te┼żav pri dostavi in naslov elektronske po┼íte za obvestilo o statusu dostave paketa). Prek elektronske po┼íte bo podjetje stopilo v stik z uporabnikom, ─Źe bo to potrebno za izvedbo nakupa v spletni trgovini, prek kontaktne telefonske ┼ítevilke pa le, ─Źe bo v postopku registracije oz. nakupa v spletni trgovini pri┼ílo do te┼żav.

8. Komunikacija

Ponudnik bo z uporabnikom stopil v stik preko sredstev komunikacij na daljavo le, ─Źe temu uporabnik izrecno ne nasprotuje.
Oglasna elektronska in/ali SMS sporo─Źila bodo vsebovala naslednje sestavine:
– jasno in nedvoumno bodo ozna─Źena kot oglasna sporo─Źila,
– po┼íiljatelj bo jasno razviden,
– razli─Źne akcije, promocije in druge tr┼żne tehnike bodo ozna─Źene kot tak┼íne, prav tako bodo jasno dolo─Źeni pogoji udele┼żbe v njih,
– jasno bo predstavljen na─Źin odjave od prejemanja oglasnih sporo─Źil,
– ┼żeljo uporabnika, da ne ┼żeli prejemati oglasnih sporo─Źil, bo ponudnik izrecno spo┼ítoval.

9. INFORMACIJE O UPORABI SPLETNIH PIŠKOTKOV

Novi Zakon o elektronskih komunikacijah, ZEKom-1, je v slovenski pravni red prenesel spremenjeno Direktivo o zasebnosti v elektronskih komunikacijah 2002/58/ES. Odlo─Źbe novega zakona se pri─Źnejo uveljavljati z dnem 15.6.2013 in veljajo za vse spletne strani, ki na kakr┼íen koli na─Źin za svoje delovanje uporabljajo spletne pi┼íkotke in podobne tehnologije.

V Direktivi je bil spremenjen ─Źlen, ki govori o pi┼íkotkih in podobnih tehnologijah, s katerimi je mogo─Źe shranjevati informacije ali pridobivati informacije, shranjene na uporabnikovi terminalni opremi (kot je npr. ra─Źunalnik, mobilna naprava). Uporaba takih tehnologij je po novem mogo─Źa le na podlagi privolitve uporabnika.

Uporaba pi┼íkotkov na spletu ni ni─Ź novega, pa vendar so uporabniki s takimi tehnologijami na splo┼íno zelo slabo seznanjeni, prav tako tudi z orodji, s katerimi je pi┼íkotke mogo─Źe upravljati.

9.1. KAJ SO SPLETNI PIŠKOTKI?

Pi┼íkotek je majhna tekstovna datoteka, ki se prenese na ra─Źunalnik uporabnika ob njegovem obisku spletne strani in obi─Źajno vsebuje:

 • ime stre┼żnika, s katerega je bil poslan pi┼íkotek;
 • ┼żivljenjsko dobo pi┼íkotka;
 • vrednost ÔÇô navadno naklju─Źno generirano edinstveno ┼ítevilo.

Sam pi┼íkotek ne vsebuje ali zbira informacij. ─îe pa ga prebere stre┼żnik skupaj s spletnim brskalnikom, je to lahko spletnemu mestu v pomo─Ź pri izvajanju uporabniku prijaznej┼íih storitev ÔÇô na primer tako, da se spomni prej┼ínjih nakupov ali podatkov o uporabnikovem ra─Źunu. Samo stre┼żnik, ki je poslal pi┼íkotek, lahko prebere in uporablja ta pi┼íkotek. Na spletnem mestu, vrednem zaupanja, lahko tako pi┼íkotki obogatijo izku┼ínjo. Lahko pa so pi┼íkotki uporabljeni tudi na na─Źine, ki pomenijo poseg v posameznikovo zasebnost. Pi┼íkotki so lahko shranjeni razli─Źno dolgo, le za trajanje seje brskanja ali pa veliko dlje.

9.2. NAMEN UPORABE PIŠKOTKOV

Z vidika namena uporabljamo naslednje piškotke:

 • Nujno potrebni: potrebni samo delovanje spletne strani
 • Analiti─Źni: pi┼íkotki zbirajo informacije o tem, kako obiskovalci uporabljajo spletno stran in jih uporabljamo za izbolj┼íanje delovanja spletne strani.
 • Funkcionalnost: Ti pi┼íkotki omogo─Źajo spletni strani, da si zapomni va┼íe izbire, kot npr. uporabni┼íko ime in ostale nastavitve, ki zagotavljajo bolj┼ío uporabni┼íko izku┼ínjo.
 • Ogla┼íevanje: Te pi┼íkotke uporabljamo z namenom, da vam po┼íiljamo vsebine, ki bolj ustrezajo va┼íim interesom. S pomo─Źjo ogla┼íevanja vsebine na┼íih strani lahko ohranjamo brezpla─Źno dostopne.

9.3. ONEMOGOČANJE PIŠKOTKOV

Za informacije o izbrisu piškotkov na vaši napravi izberite brskalnik, ki ga uporabljate:

9.4. KATERE PIŠKOTKE UPORABLJAMO?

 • _ga (2 leti), _gid (1dan), _gat (1 dan) Google Analytics ÔÇô Statistika ogledov spletne strani
 • aviaCookieConsent (30 dni) ÔÇô Strinjanje s pi┼íkotki.
 • wc_cart_hash_# (trajni), wc_fragments_# (sejni), woocommerce_items_in_cart (sejni), woocommerce_cart_hash (sejni), wp_woocommerce_session_# (1 dan) ÔÇô spletna trgovina FLUFFYMUFFIN.SI ÔÇô Potrebno za funkcionalnost nakupovalne ko┼íarice na spletnem mestu, da si zapomni izbrane izdelke. To omogo─Źa tudi, da spletno mesto obiskovalcu prilagodi povezane izdelke glede na vsebino nakupovalne ko┼íarice.
 • wc_cart_created (sejni) ÔÇô spletna trgovina FLUFFYMUFFIN.SI ÔÇô Potrebno za funkcionalnost nakupovalnih ko┼íaric na spletnem mestu.

9.5. VAROVANJE PODATKOV, KI JIH POSREDUJETE S PIŠKOTKI

Zavezujemo se, da bomo vse pridobljene podatke uporabljali izklju─Źno za lastne potrebe in jih ne bomo
posredovali tretjim osebam. Dostop do osebnih podatkov je dovoljen samo poobla┼í─Źenim osebam.